torstai 30. marraskuuta 2017

Marraskuun menot

Asuminen 741,95 euroa
Harrastukset 0 euroa
Ruoka 367,85 euroa
Auto 427,63 euroa
Muut 598,18 euroa

Yhteensä 2135,61 euroa.

Että hurlumhei vaan! Rahaa paloikin sitten urakalla! Mihin se kaikki meni?

Asumisessa vuokra, parin kuukauden sähkölasku siirtoineen ja entisen asunnon vesilaskun tasaus vielä päälle. 

Harrastukset olen maksanut loppuvuodelta jo aikaisemmin, niin nollilla tämä osio, vaikka ihan normaalisti salilla käyminen on jatkunut.

Ruoka sitten. Taas ravintoloihin aika paljon rahaa, 181,25 euroa. Koko kuukausi oli jokseenkin kiireinen, en ehtinyt ihan normaaliin tapaan laittaa kotona ruokaa ja söin siksi normaalia useammin lounaan ravintolassa. Kävin myös vanhan kaverin kanssa pitkä kaavan mukaan ravintolassa syömässä ja oli kyllä ihan koko rahan arvoinen illallinen juomineen. Kävin myös toisen kaverin kanssa ihan baarissa illanvietossa ja siellä menneet pari juomaa mukana tässä osiossa. 

Kaupasta kotiin kannettuun ruokaan meni 186,60 euroa. Tästä meni liian paljon euroja herkkuihin. Pimeys, väsymys, liian kiireinen aikataulu ja lievää stressiä on paha yhdistelmä, joka ajaa lipsumaan huonoon syömiseen ja oikeasti vain huonontaa oloa. Yritän tästä kuukaudesta oppia taas, että en haalisi kalenteria liian täyteen jatkossa. 

Auton kulut on suuret, koska maksoin vakuutukset vuodeksi eteenpäin kerralla. Tankkasin normaalin yhden kerran ja tänään vielä toisen kerran vajaan tankin täyteen asti, koska sisäinen tarjoushaukka pakotti hyödyntämään vakuutusten takia tulevat isommat S-bonusprosentit. Yhden kerran pröystäilin ihan turhan kulun, kun lumimyrskyn aikaan mukavuuden haluisena ajoin auton kaupungilla parkkihalliin ilmaisen vähän kauempana olevan kiekkopaikan sijaan.


Muut osiolla budjetti rankasti yli! Varasin talvilomalle ulkomaanmatkan ja siitä varausmaksu 250 euroa. Matkan takia jouduin uusimaan passin, kuvaan 17 euroa ja passiin 48 euroa. Autovakuutuksen lisäksi 120 euroa meni vielä kotivakuutukseen, sekin maksettu nyt vuodeksi eteenpäin. Vaateostoihin tuli 30 euroa uusista treenikengistä. Ei olisi ollut mitenkään pakollinen ostos, mutta kun halvalla löysin hyvästä alennuksesta, niin ostin, koska näitä mulla kuluu. Ostin myös ensi vuoden puolella olevaan tapahtumaan pääsylipun, pari kymppiä loton ikipeleihin, karvanpoistotarvikkeita hygieniaosastolle ja jotain sekalaisia kymppejä, joista en millään muista mihin ne meni. 

Budjetti paukkui pahasti yli. Ainoat tuhlatut eurot, joita kadun, on nuo kaupasta ostetut karkit ja se parkkihallipysäköinti. Kaikki muu oli pakollisia kuluja tai laitettu niihin asioihin, joihin rahaa haluankin käyttää: ravintolasyömiseen hyvässä seurassa, mukaviin tapahtumiin osallistumiseen ja matkusteluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti