keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Osinkomysteeri

Huhtikuu on alkanut kulutuksen suhteen hyvin. Olen tähän mennessä käyttänyt rahaa vasta kahtena päivänä. Molemmat kerrat on ruokaostoksia ja tälläkään hetkellä ei ole vielä tarpeen hakea kaupasta maitopurkkia isompaa useampaan päivään.

Yksi hyväksi todettu keino hillitä rahan kulutusta, on vähän rahaa tilillä. En voinut vastustaa hyvää paikkaa tankata lisää osakkeita, joten ostin jopa vähän liian isolla summalla lisää. Tilille jäi nippa nappa pakollisiin rahat, joten nyt ei oikeastikaan ole varaa mihinkään hurjasteluihin.

Suositus pitää käteistä salkussa hyviä oston paikkoja varten on mulle myös vähän mysteeri (tuon osinkomysteerin lisäksi, siitä kohta lisää). En vaan saa mitään kertymään käteiskassaan, kun aina tulee vastaan joku mitä on "pakko" ostaa ja kun ei liian pienellä summalla kannata pelata, niin kaikki menee heti.

Tämän takia olen tasapainotellut työn ja vapaa-ajan arvostuksen välillä ja taas kerran kallistunut haalimaan kaikki mahdolliset ylityöt eli käteiskassa/salkun kasvattajat. Aika usein työ kuitenkin tympii siinä määrin paljon, että olen meinannut rysäyttää lomarahatkin vapaaksi ja maksimoida vapaa-aikaa rahan kustannuksella. Kuitenkin aina parin laskelman jälkeen palaan siihen lopputulokseen, että kärvistelen nyt vaan vielä jokusen vuoden, että saan mahdollisimman aikaisin haalittua mahdollisimman ison salkun ja aika tekee tehtävänsä.

Olen alkanut tarjoushaukaksi ja kaiken ilmaisen hyödyntäjäksi. Töissä on lähes joka päivä jotain taukoevästä tarjolla ja olen joka kerta hyödyntänyt niitä ja jättänyt omia eväitä seuraavalle päivälle syötäväksi. Kävin sähköyhtiön aurinkoenergialuennolla, koska siellä oli tarjolla myös ilmaista syötävää. On jokseenkin maailmaa avartavaa ja elämyksellistäkin harrastaa näitä erilaisia ilmaisia kissanristijäisiä, joihin ei muuten tulisi mentyä. Alan ymmärtää niitä kuuluisia ämpärin jonottajia, se voi olla ylimääräisen vapaa-ajan kuluttamiseen hyvä ilmainen harrastus, jossa tapaa ihmisiä ja ajautuu uusiin paikkoihin ja tilanteisiin. ;)

Osinkomysteeriin sitten. Niitä on nyt alkanut tipahdella tilille useampana päivänä. En vain käsitä ennakonpidätystä. Olen lukenut verottajan ohjeita ja en ole löytänyt mitään selitystä sille, miksi Oriolan osingosta ei ole peritty ennakonpidätystä, vaan kaikki maksettiin suoraan tilille. Muista ne on automaattisesti otettu ja siitä näkyy tilityksen yhteydessä merkintä. Miksei tästä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti