lauantai 25. helmikuuta 2017

Kuukausibudjetti 700 euroa

Laskeskelin, että 700 eurolla kuukaudessa mun pitäisi elää ihan kivasti. Alan nyt tässä blogissa seuraamaan miten se käytännössä onnistuu. Tavoitteenani on tulevaisuudessa vähentää työntekoa ja viettää enemmän aikaa elämästä nauttien. Pistän siis säästöön ja sijoituksiin kaiken tuosta yli menevän käteen jäävän ja odotan sitä päivää, kun sijoitukset tuottaa niin paljon, että voin halutessani jopa lopettaa työt kokonaan reilusti ennen eläkeikää.

Karkeasti budjettini kuluu seuraavasti:

Asuminen 150 euroa
Harrastukset 100 euroa
Ruoka 250 euroa
Auto 100 euroa
Muut 100 euroa

Ei vaikuta edes hirveästi kärsimistä vaativalle. En koe, että joudun tuolla jäämään mistään paitsi.

Asumiseen lasken vain varsinaiset kulut (vastike ja olemattoman pieni korko asuntolainasta) en lainan lyhennystä, joka on rahaa itselle säästöön asunnon muodossa. Asunto on uusi ja ei missään arvoa laskevalla muuttotappioalueella, joten rahan pitäisi siinä kyllä säilyä.

Ruokabudjetti on väljä ja sallii jokusen ravintolakäynnin yms. Jos jostain jää yli jotain, niin tästä.

Harrastusbudjetti koostuu liikuntaharrastuksista ja salimaksun lisäksi mulla on personal trainer. Ei siis mikään kärsimysköyhän harrastusbudjettikaan.

Auton kulut on käytännössä bensaan 50 euroa. Auto on uusi ja velaton, vakuutukset on halvat, katsastaa ei tarvi pariin vuoteen. Huollon ja verot riittää kattamaan varsin mainiosti yli jäävä 50 euroa.

Muut kulut. Jotain pakollisia vaatehankintoja, matkustusta yms. Vaatteiden osalta vietän "älä osta mitään" -elämää, tarkoituksena on käyttää kaapista pitämättömiä loppuun asti ja hankkia jotain uutta sitten kun tulee äärimmäinen pakkotilanne vastaan. Aikaisemmilta vuosilta on kertynyt "reserviä" ja kaapissa on paljon täysin käyttämättömiä vaatteita. Suuren osan päivästä olen työpaikan tarjoamassa asussa, joten omat ei ihan älytöntä tahtia edes kulu.

9 kommenttia:

  1. Tervetuloa ääneen. Itselläni ei blogia ole, mutta olen ahkera toisten talousblogien lukija. Mukava saada lukulistalle blogi jonka kirjoittaja on naissukupuolen edustaja ja mittarissakin lukemaa sen verran että eläkepäivät alkaa nousta ajatuksiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos blogiurani ensimmäisestä kommentista :) Nämä talousaiheet on jotenkin vielä niin tabu, että "oikeassa elämässä" voi tosi harvojen kanssa raha-ajatuksia jakaa.

      Poista
    2. Näinhän se on. Talousasioista ei saa keskustelua aikaiseksi kuin yleisellä tasolla. Naisten kesken keskustelu koskee lähinnä eri kauppojen hintavertailua. Varsinainen sijoittaminen tai muu kuin kauppalaskussa säästäminen jotenkin saa parhaimmillaankin aikaan yleisen vaikenemisen muurin ja oudoksuvat katseet.

      Poista
  2. Aika magea budjetti sanon minä! Jään seuraamaan :)

    VastaaPoista
  3. Hei, kiinnostava bloginalku! Tosin budjetissasi on jokin virhe, koska 150 + 150 + 250 + 100 + 100 = 750 €. Jostain pitäisi siis nipistää vielä 50 € pois tai muuttaa kokonaisbudjettia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio! Pitääkin korjata virheellinen 50 euroa pois harrastusbudjetista. Taisi jäädä siitä kun arvoin alun perin miten huomioin työpaikan liikuntasetelit ja lopulta päätin että en laske niitä mihinkään.

      Poista
  4. Miten ihmeessä asumiseen menee vain 150€/kk?!? Pääkaupunkiseudulla vastikkeetkin on vähintään paria sataa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taloyhtiö omalla tontilla ja kaksio ilman turhia hukkaneliöitä, niin eipä siitä enempää tule.

      Poista
  5. Tarjoamme kaikenlaisia lainoja 3%. Voimme auttaa jokaista hankkimaan lainaa älykkäillä ja tehokkailla palveluilla. Tarjoamme lainoja välillä 1 000–10 000 000 dollaria. Annamme laillisia lainoja vakaville henkilöille tai yritysyrityksille, jotka tarvitsevat lainoja. lainojamme tarjotaan tuetulla korolla, joka on kaikille suotuisa. Voimme vastata rahoituslainoihisi. kiinnostunut upeasta tarjouksesta. Ota meihin yhteyttä kiireellistä lainaa varten tänään: robertokennety@gmail.com

    Yrityksen nimi: Roberto Loan Service
    Yrityksen sähköposti: robertokennety@gmail.com
    WhatsApp: +15079442795

    VastaaPoista