tiistai 28. helmikuuta 2017

Huomenna se alkaa

1.3. aloitan nyt "virallisesti" tämän uuden 700 euron elämäni. Laskeskelin alkuvuoden kulut, että saisin jonkinlaista vertailupohjaa tulevien kuukausien rahojen riittävyydelle. Samalla tein seurantataulukon koko loppu vuodelle.

Tammikuun menot oli 1480 euroa ja helmikuun 1386 euroa. Äkkiseltään voisi ajatella, että ei muuten tule mitään 700 euron elämästä!

Tammikuun kuluissa oli epänormaaleja eriä 700 euroa talven lomamatkaan ja 330 euron kertaluontoinen kulu harrastuksiin. Nuo kun vähentää, niin ihan helposti olisin budjetissa. Lisäksi kulupuolella oli muutakin tulevaisuudessa karsittavaa, maksoin tammikuussa vielä maksua entiselle kuntosalillekin ja törsäilin kirjoihin pari kymppiä. Jatkossa suunta kirjastoon.

Kiinteitä kuluja karsin vielä Netflixin 9,99 euron verran, lopetin sen katsottavan puutteessa ja säästöt mielessä ainakin joksikin aikaa.  Areenasta, Ruudusta ja Katsomosta näkee ilmaiseksi ihan hyvää ajantäytettä, jos joskus vapaapäivinä ehtii sohvaan uppoamaan koko päiväksi.

Helmikuussakin oli maksussa epänormaaleja juttuja, yksi vakuutusmaksu, työttömyyskassan koko vuoden maksu ja lomaa varten piti tehdä vaatehankintoja. Nämä vakuutukset, jäsenmaksut yms. pitää jatkossa jaksottaa koko vuodelle ja siirtää joka kuukausi niiden 1/12 osuus syrjään. Tein omaan seurantataulukkoon jo valmiiksi jaksotukset mm. tulevista auton huollosta ja verosta.

En ole koskaan ymmärtänyt ihmisten itkua ja kauhistelua "yllättävistä" laskuista. Jokaista laskutettavaa asiaa kohti on kuitenkin itse tehty sopimuksia, hankintoja ja sitoumuksia. Elämä on helposti ennakoitavissa, kun viitsii vähän ajatella elämää eteenpäin. Itselle sähkölasku tulee joka 3. kuukausi, sähkön siirron lasku joka toinen kuukausi, vakuutusmaksut 3 kuukauden välein, yksi vakuutus ja työttömyyskassan maksu helmikuussa jne. Summatkin on lähes sentilleen tiedossa, niin asioihin varautumalla ei tule yllättäviä laskuja.

Tietenkin pesukone, jääkaappi tms. voi hajota ja vaatia välittömiä hankintoja, mutta näitä vartenhan pidetään niitä kuuluisia hätävaratilejä, jemmakassoja vielä erikseen.

Maaliskuu alkaa lähes heti haastavissa merkeissä, sillä kuukauden alkupuolella lähden reiluksi viikoksi ulkomaille. Matkoilla ollessa tulee odottavasti merkintöjä menopuolelle enemmän kuin tavallisena kuukautena, joten haastavan aloitusajankohdan näköjään valitsin. Muut osiolla taitaa mennä maaliskuu heti miinukselle, joten joudun heti enemmän kituuttamaan muutaman kuukauden sen jälkeen. Toisaalta hyvin pieni lohtu tähän, että omalla autolla ei tule loman aikana kilometrejä, niin tankkaaminen ajankohta siirtyy tavanomaista pidemmälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti