tiistai 19. helmikuuta 2019

Rennolla asenteella eteenpäin

Eipä ole näköjään raha-asiat jaksaneet viime aikoina juurikaan kiinnostaa. En saanut itseäni niskasta kiinni kulujen seurannan muodossa ja rahaa on mennyt huolettomasti. Vastapainona olen kyllä kokenut eläväni täyttä ja hyvää elämää. Jossain vaiheessa aloin kyseenalaistaa omaa rahakeskeisyyttä ja senkin myötä hölläsin otetta.

Lopetin ruokakuluista ahdistumisen ja aloin painottaa sitä, että syön ensisijaisesti niin kuin haluan eli terveellisesti enkä halvalla. Ei mulla taida nytkään paljon sen enempää mennä ruokakuluihin, mutta yleinen elämänasenne on ollut rennompi ja muutenkin helpompi. Kuitenkin elämää pitää elää nyt ja tässä hetkessäkin hyvin ja täysillä. En voi hyvin ja ole onnellinen, jos mieli pyörii rahan takia koko ajan tulevaisuudessa ja "sitten kun"-asenteella leppoisia eläkepäiviä odotellessa.

Samalla olen pienentänyt vuosittaista säästötavoitetta, että voin nytkin tehdä itselleni nautintoa tuottavia mukavia asioita sopivassa suhteessa säästämisen kanssa. Edelleenkin tilipäivänä teen rahojen siirtelyä budjetin mukaan ruokatilille, muun kulutuksen tilille ja säästöihin, mutta esimerkiksi asuntolainan, vastikkeet ja vakuutukset maksan pois ennen sitä. Käytännössä ruokatilille menee 300 euroa ja huvitilille 400 euroa eli 700 euron käyttelybudjetin mukaan, mutta se summa on käytössä päivittäiseen elämiseen ja tekemiseen. Ja loput menee säästöihin.

Säästöihin menevä osuus on ollut sitten aina pienempi sen mukaan, miten on ollut isoja hankintoja. 225 euroa menee säännöllisesti rahastoihin, mutta muu säästöön jäävä määrä on ollut usean kuukauden ajan pienehkö, koska siitä rahasta olen tehnyt elämisen laatua parantavia hankintoja. Olen panostanut harrastusvälineisiin, että mulla on elämässä mahdollisuuksia kivaan tekemiseen. Olen myös uusinut kodin sisustusta asioilla, jotka tuottavat mulle iloa tässä ja nyt.

Nyt ei enää pitäisi olla mielessä mitään isoja hankintoja, niin seuraavasta palkasta pitäisi taas jäädä yli 1500 euroa sijoitettavaksi. Säästöissä olen tyytyväinen 1000 euroa/kk tahtiin ja sen pitäisi olla rennolla menollakin täysin mahdollinen tälle vuodelle. Ja osinkokausikin alkaa kohta, niin ne vielä tuohon tulee tuohon säästösummaan päälle.

Osakkeissa on tällä hetkellä reilut 35000 euroa, rahastoissa reilut 11000 euroa, jemmavaratilillä 10500 euroa, eläkerahastossa 10700 euroa. Niin ja vielä hätähätävaratileillä 1000 euroa. Että mitä tässä turhaan masentelemaan. Plussalla ollaan, asuntolaina lyhenee ja säästöjä kertyy. Ja elämässä kaikki hyvin. Olen myös löytänyt elämäni rakkauden, miehen, jonka kanssa voi puhua myös osakkeista :)


3 kommenttia:

  1. En voi muuta sanoa, kuin että kuulostaa oikealta asenteelta ja hyvältä tilanteelta :)
    Eli hyvässä matkassa on talous ja niinkuin sanoit, elämästä kyllä pitää nauttia nyt.

    Onnea myös elämän rakkaudesta <3

    VastaaPoista
  2. Jokaisen täytyy löytää ne itselle tärkeät asiat. Huomisesta kun ei tiedä, pitää osata elää myös tässä päivässä ja uskaltaa laittaa rahaa myös niihin asioihin, mitkä itselle ovat tärkeitä. Tämä on kieltämättä itselleni vaikeaa välillä. Kultainen keskitie... Eihän se niin mene, että kaikkien pitäisi elää jonkin saman ihanteen mukaan. Ihmisillä vaan taitaa olla taipumus ihailla niitä, jotka virittävät elämänsä äärimmilleen, oli aihe sitten säästäminen, urheilu, ruokavalio, uralla eteneminen... :)

    VastaaPoista
  3. Hei, luotto yksilöiden välillä on rahoitustapahtuma, jolla lainataan rahaa suoraan ihmisiltä ilman pankin väliintuloa. Suurimman osan ajasta se tehdään perhe- tai ystävällisessä ympäristössä. Mutta viime aikoina voit lainata muukalaiselta. Olen valmis tarjoamaan lainoja kenelle tahansa, jolla on mahdollisuus maksaa se takaisin ilman huolta. Odotan innolla tekemistäni kanssasi, jos tarvitset todella luottoa ja jos se on hyvää.

    Sähköposti: ( simondurochefort@gmail.com )

    VastaaPoista