keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Kurinpalautus marraskuussa

Heipä hei! Aika lopettaa kesähumputtelut ja palata ruotuun. Tässä taisi olla sitä kuuluisaa "vähän kaikenlaista" ja raha-asioiden seuranta jäi pahasti taka-alalle. Tunnustan, että en ole täyttänyt edes kulubudjettiseurantaexceliä pitkään aikaan.

En ole seurannut yhtään, mitä kulutan. En ole seurannut yhtään kasvaako sijoitukset. On ollut niin paljon kaikkea muuta elämää mielessä. Toisaalta tosi kivaa, olen kokenut olevani elossa ja vauhdissa, mutta silti raha-asioiden ollessa retuperällä, hiipii pientä ahdistuneisuutta aiheesta ja elämisen kontrollin menetyksestä pimeinä öinä hetkittäin mieleen. Vaikka se meikäläisen tyylin "retu-perällä" ei olekaan mitään radikaalia pikavippi-luotto-säästötilin ja puskurin tyhjennystä, vaan lähinnä sitä että en tiptop-tarkkaan tiedä missä mennään ja mitä tapahtuu.

Säästöt on jonkun verran kyllä karttuneet, mutta en tiedä tarkasti minkä verran. Enkä sitä, onko se jonkun verran oman tavoitteeni mukaan tarpeeksi. Vahva veikkaus on kyllä, että ei ole. Rahastoihin on mennyt säännöllisen säästämisen normaalit siirrot joka kuukausi. Osakeostoja olen tehnyt jonkun verran, mutta en tiedä paljonko sinne on oikeasti kertynyt uutta rahaa. Jouduin myymään Technopolikset ja niillä rahoilla ostin sitten muuta tilalle. Samoin lunastin pois yhden vuosia nollilla junnanneen rahaston, johon en ole laittanut uutta enää pitkään aikaan. Nekin rahat meni osakeostoihin. Pitääkin nyt istua viikonloppuna rauhassa alas ja kaivella summat exceliin, että selviää minkä verran säästöjä on ihan oikeasti kertynyt.

Koska nyt kurinpalautuksella mennään marraskuu, niin sehän tietenkin tarkoittaa överitiukkaa linjaa. Haaste itselleni siitä, miten vähällä voin selvitä kulutuksen suhteen. Minulla se tarkoittaa enimmäkseen ruokakuluihin keskittymistä. Ei ravintolasyömistä, eikä rahankulua aiheuttavia iltamenoja ja kotiruokalistan suunnittelua Lidlin tarjouslehden mukaan.

3 kommenttia:

 1. Miten tämä syksy tuntuu olevan monilla samanlaista takeltelua raha-asioiden kanssa.
  Samanlaisia ajatuksia siis myös minulla ja vain odotan sitä motivaatiota jostain saapuvaksi saada aikaan kirjata menoja ja vähän tutkailla mitä on tullut tehtyä.

  Jos kiinnostaa, niin minut löytää http://rahainen.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. kiitos kiinnostavasta blogista, toivottavasti jaksat jatkaa kirjoittelua.

  VastaaPoista
 3. Hei, luotto yksilöiden välillä on rahoitustapahtuma, jolla lainataan rahaa suoraan ihmisiltä ilman pankin väliintuloa. Suurimman osan ajasta se tehdään perhe- tai ystävällisessä ympäristössä. Mutta viime aikoina voit lainata muukalaiselta. Olen valmis tarjoamaan lainoja kenelle tahansa, jolla on mahdollisuus maksaa se takaisin ilman huolta. Odotan innolla tekemistäni kanssasi, jos tarvitset todella luottoa ja jos se on hyvää.

  Sähköposti: ( simondurochefort@gmail.com )

  VastaaPoista