torstai 1. helmikuuta 2018

Tammikuun menot

Tuntuu, että tammikuu oli ihan hurlumhei-kuukausi. "Social events calendar" oli hyvin täynnä, en ehtinyt kotona viettää aikaa oikeastaan yhtään. Kuluissa tämä ei kuitenkaan kovin paljon näkynyt. Tai  siinä mielessä näkyi, että pienempäänkin kulutukseen olisi ollut mahdollista päästä jos olisi pitänyt vaikkapa tipattoman tammikuun. En edes muista milloin viimeksi olen näin paljon käyttänyt rahaa alkoholiin. 

Asuminen 710,04 euroa
Harrastukset 77 euroa
Ruoka 200,39 euroa
Auto 0 euroa
Muut 3415,65 euroa

Yhteensä 4403,08 euroa

Asumisessa vuokra ja sähkölasku. Harrastuksissa ylimääräinen hairahdus eli niitä epätavallisia huvituksia, joista satun inspiroitumaan. Tämä hairahdus oli kausimaksu parille seuraavalle kuukaudelle tanssitunneille, joille halusin nyt normaalien salitreenien lisäksi mennä. 

Ruokakulut kaupasta 82,94 euroa ja ravintoloissa 117,45 euroa. Ravintoloissa isompi osa rahasta meni juotavaan kuin syötävään. Sain ihan hyvin karsittua ruokakuluja pienemmäksi edellisiin kuukausiin verrattuna. Vähensin lihan syöntiä ja löysin soijarouheen, joka on ihanan halpaa! 3/4 edellisistä kuukausista olen pistänyt ruokaan yli 330 euroa, niin siihen nähden suunta on vihdoinkin oikea. Toki tätä vähän vääristää se, että vietin yhden viikon lomalla all inclusiven antimia nautiskellen.

Autoon 0 euroa. Lomasta johtuen ajoja tuli vähemmän ja ei tarvi vieläkään pariin päivään tankata. 

Muut kulut sitten onkin ihan omasta maailmasta! Aloitin valmistautumisen tulevaan muuttoon hyvissä ajoin ja ostin huonekaluja, niissä kun on useamman viikon toimitusajat niin pitää olla ajoissa liikkeellä. Nämä pakolliset hankinnat, sänky ja ruokapöytä, on olleet tiedossa jo pitkään ja en ole näihin budjetoinut varsinaisesti mitään. 

Lähdin aika fiiliksellä ostoksille ja ensimmäisenä ajatuksena oli vain selvitä mahdollisimman halvalla. Olen kuitenkin niin vahvasti laatutietoinen, että en vain saanut mitenkään itseäni lietsottua ostamaan halpaa ja nuhjuisen näköistä, joka ei miellyttänyt silmää yhtään ja huokunut hyvää ja huolellista työnjälkeä. Pöytään meni 599 euroa, kun ajattelin jotain Ikeasta max. 150 eurolla. Sänkyyn käytin lopulta alunperin kaavailemani  max. 1000 euron sijaan 2345 euroa. Lopullinen niitti kalliimman sängyn ostolle oli, kun tajusin että se maksaa siltikin vähemmän kuin kallein käsilaukkuni (tähän sellainen kädet silmillä apina emoji). 

Tässä kohtaa päätin, että nyt ei ole oikea paikka pihistellä, koska mulla on kyllä varaa sekin summa sänkyyn laittaa. Sängyssä vietän kuitenkin useamman tunnin vuorokaudesta, niin pitäähän sen olla oikeasti hyvä. Onneksi kohdalleni sattui todella asiantunteva myyjä, joka osasi todella hyvin havainnollistaa ja testauttaa sen itselleni parhaiten sopivan mallin, enkä mennyt sillä halvimman metsästyksen taktiikalla. En malta odottaa, että pääsen nukkumaan siihen unelmasänkyyn, unet tuossa nykyisessä väliaikaisessa ei houkuttele enää yhtään sen muistissa olevan ihanan tuntemuksen jälkeen. 

Näiden pakollisten hankintojen lisäksi varsinaisia muita kuluja oli 471,65 euroa. Tästä matkustukseen 314,65 euroa. Mukana on kahden tulevan matka kuluja bussilippu, junalippu, mökkivuokra ja tammikuun lomamatkan kulut. 

Joulukuun hammaslääkärikäynnistä tuli 115 euron lasku tammikuulla maksettavaksi. Olen yrittänyt suosia julkista hammashoitoa, mutta eipä sekään näytä olevan mitenkään edullista! Tavallinen vuositarkastus ja siinä löytyneen yhden reiän paikkaukseen 115 euroa! Järkyttävän kallista! 

Lisäksi "viihteeseen" 42 euroa. Lottoon 22 euroa, keikkalippuun 15 euroa ja pokkariin 5 euroa. 

Kaiken kaikkiaan rahaa meni, mutta musta ei silti tunnu, että olisin vieläkään mitenkään tuhlailevaisesti elänyt. Ruokakulut sain budjettiin, vaikka ulkonasyömistä ja sitä juomista olikin reilusti. Tein hirveän paljon asioita ja keräsin elämyksiä ja kokemuksia, eikä rahaa kuitenkaan mennyt tuota enempää. Kävin 2 kertaa katsomassa jääkiekon SM-liigaa ja kerran elokuvissa ja niistä en maksanut mitään muuta kuin leffakarkit ja erätaukojuomat. 
 
Helmikuussa pitäisi saada karsittua kuluja tammikuuhun verrattuna. Ruokakulut pysyy edelleen tarkkailulistalla ja semivegeily. Muihin kuluihin ei nyt enää pitäisi hirveästi mitään olla tulossa, koska olen jo tammikuussa maksanut tulevien kuukausien huvituksia. 


3 kommenttia:

 1. 2345 sängystä! Onko siinä jotain erikoisominaisuuksia? :) Ja Gucciako löytyy laukkupuolelta :D ruokakulut on kyllä sulla yllättvän alhaiset! Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai mitään sen ihmeellisempää, ihanan pehmeä tunne kuin pilvenhattaralla nukkuisi ja silti samalla tukeva <3 Guccia, Pradaa, Vuittonia... mitään en kadu, mutta sittemmin olen tullut vähän noidenkin suhteen järkiini :D

   Poista
 2. Oliskohan se sänky mullekin hyvä... ikean uus patja kärsityttää mun selkää.. Ei jostain syystä sittenkään ole hyvä! :(

  VastaaPoista