torstai 13. heinäkuuta 2017

Asuntolainaa hakemassa

Asunnon vaihto on edennyt siihen pisteeseen, että olen kysellyt pankeista lainatarjouksia ja yrittänyt selvittää, minkä verran rahaa irtoaisi. Ajankohta ei ilmeisesti ole paras mahdollinen, kun kaikki lupaukset "lainalupaus vartissa" ja jopa "otamme yhteyttä seuraavana päivänä" eivät todellakaan toteudu. Olisi kiva tietää jo katseluvaiheessa mistä hintaluokasta on mahdollista haaveilla.

Aloitin homman täyttämällä lainahakemuksia pankkien nettisivuilla ja se seuraavalle päivälle luvattu yhteydenotto on ollut pelkältä buukkajalta. Varsinaiset neuvotteluajat olen joutunut sopimaan pankista johtuvista syistä jopa 2 viikon päähän. Kun ei heillä ole aikoja vapaana. Kaiken huippuna on oma pankkini, joka ei edes vastannut seuraavana päivänä. Odottelen itseasiassa vieläkin vastausta. Tässä ehtii moni kiva asunto mennä ohi ihan näiden hidastelujen takia.

Toinen hampaita kiristävä asia on kiinteistövälittäjä. Kaikilta löytyy hienot nettilomakkeet yhteyden otoille, mutta vastaukset ovat sitten kaikkea muuta kuin hienoja. Ei vastata siihen mitä kysytään ja "tilaa myyntiesite" on täsmälleen samat tiedot mitä jo oikotiellä tai etuovessa on nähtävillä. Ja näille sitten pitäisi oman myynnistä maksaa monta tonnia!

Minulla ehtii mennä tässä prosessissa hermot vielä monta kertaa...

Onneksi nyt löysin yhden lupaavan välittäjäkandidaatin, yhteydenpito on ainakin tähän asti ollut todella sujuvaa. Huomenna vielä tapaaminen livenä ja katsotaan päästäänkö oman asunnon välityspalkkion suuruudesta yhteisymmärrykseen ja riittääkö persoona ja ammattitaito läpäisemään tiukkaakin tiukemman seulan.

3 kommenttia:

  1. Heinäkuussa ihmiset ovat lomalla. Itselläni oli sama tilanne kaksi vuotta sitten. Pankeissa oli todella niukasti aikoja ja ne mitä oli saatavilla olivat monen viikon päässä. Äsken aloitin lainojen kilpailuttamisen ja yritin varaa aikaa S-pankkiirille. Eka aika oli 30.8. eli yli kuukauden kuluttua. Kesä taitaa olla huonoin aika kilpailuttaa lainaa.

    VastaaPoista
  2. Luin tästä toisesta blogista. Samaan aikaan, kun lomakausi on lämpöisimmillään (paitsi Suomessa...) käy asuntokauppakin kiivaana. Jotenkin olettaisi pankkienkin reagoineen ja varautuneen tähän, merkittävässä roolissa kun asuntokauppoissa yleensä ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lainaneuvotteluiden lisäksi oli tosi vaikeaa saada pankkiin sovittua aika kaupantekotilaisuudelle. Sitäkin piti ihan vain pankin takia lykätä yli viikolla!

      Poista